1 Haziran Dünya Süt Günü
02 Haziran 2023

BAŞHEKİMİMİZ UZ. DR. KOZAN: SÜT TÜKETİM BİLİNCİ OLUŞTURULMALI

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan ve İdari Ekibimiz 1 Haziran Dünya Süt Günü’nde Çocuk Hastalıkları Servisinde Çocuklara Süt Dağıtımı Yaptı.

Sütün insan sağlığı için önemini vurgulamak, ekonomiye ve toplumsal yaşama katkılarını hatırlamak, süt hakkında toplumu bilinçlendirmek ve süt içmeyi alışkanlık haline getirerek tüketiminin artmasını teşvik etmek amacıyla BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Uluslararası Sütçülük Federasyonu (IDF) tarafından 2001 yılından itibaren her yıl 1 Haziran tarihi Dünya Süt Günü olarak kutlanılmaya başlandı.

Bu kapsamda Yozgat Şehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Servisinde düzenlenen etkinlikte Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan ve İdari Ekibimiz çocukları ziyaret ederek çocuklara süt ikram edildi.

"Besinsel açıdan 'mükemmel gıda' olarak nitelendirilen süt, insan sağlığı açısından şüphesiz büyük önem taşımaktadır. Kemik gelişmesinin ve vücut şeklinin oluşmasının temel taşı olan kalsiyumun ana kaynağı olan süt, içerdiği protein, vitamin ve minerallerle zihinsel gelişimde de önemli rol oynadığını söyleyen Kozan şöyle konuştu:

“Sağlık açısından son derece değerli bir ürün olan sütün, tüm yaş gruplarında kişi başına düşen süt tüketiminin arttırılması için, toplumsal bilinci arttırmalıyız. Bugün Hastanemiz Çocuk Hastalıkları servisinde çocuk hastalarımızı ziyaret edip onları dinledik ve süt tüketimi bilincini oluşturabilmek için süt ikramında bulunduk. Bu bilinci sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Bu vesile ile Dünya Süt Günü’nü kutluyorum." dedi.

DÜNYA SÜT GÜNÜ 1.jpeg