YOZGAT ŞEHİR HASTANEMİZ AÇILIŞLARA DOYMUYOR
16 Eylül 2022

Yozgat Şehir Hastanemizde Yozgat Milletvekilimiz Sayın Yusuf BAŞER, Yozgat Ak Parti İl Başkanı Sayın Yusuf BAŞER ve beraberlerindeki heyet ile birlikte Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa KOZAN, İdari Yönetimimiz ve çalışanlarımızın katılımlarıyla Otizm Merkezimizin açılışı gerçekleştirildi.

Açılış sonrası konuşan Yozgat Milletvekilimiz Sayın Yusuf BAŞER;’’2023 yılına doğru giderken bu süreç içerisinde Yozgat merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere hastanelerimizin tamamı yeniledik son hastanemiz Yerköy ilçesine yapılarak sene sonuna bitmiş olacak. Dolayısıyla fizikken, alt yapı ve doktor sayısı olarak her geçen gün daha da gelişiyoruz. Önceden civar illere giden hastaların özel ilgi gösterilmesi konusunda ricada bulunuyorduk. Şimdi aynı talepler bizlere yapılıyor. Geldiğimiz noktada Allah’a şükürler olsun ki hasta sevk eden değil, hasta sevk alan bir il haline geldik. Artık talepler tersine döndü. Bu gururu bizlere yaşattıkları için hem doktorlarımıza hem sağlık çalışanlarımıza ve bu hizmeti getiren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ederim.’’ Dedi.

Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa KOZAN ise;’’ Yozgat Şehir Hastanesi ilk açıldığından beri düşüncemiz her zaman şu oldu, sevk eden bir hastane değil sevk alan bir hastane olmaktı. Bizler bunun için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Birçok merkezimizi, yoğun bakımlarımızı hizmete açtık. Daha önce hastalarımız Ankara, Kayseri gibi çevre illere giderek tedavi oluyorlardı. Bizler bunun önüne geçerek hastalarımızın daha ulaşılabilir bir hizmet almalarını sağladık. Açmayı hedeflediğimiz merkezlerden biride Otizm Merkezimizdi.

Yozgat Şehir Hastanemizde bu merkezin açılışı ile birlikte otistik hastalarımızın ve yakınların özel ilgi ile tedavi göreceği, daha konforlu bir merkez üssü haline gelecek. Yozgat il genelinde yaklaşık 100 civarında otizmli çocuk hastamız var. Bunun yanı sıra İç Anadolu Bölgesinde bulunan otizmli çocuklarımıza ve ailelerine Çocuk Psikiyatri Uzmanlarımız ve otizm sertifikası bulunan Çocuk Gelişimi Uzmanımız ile birlikte özel ilgi göstererek takip ve tedavileri sağlayacağız.

İnşallah daha da hizmetlerimize devam edeceğiz. Yozgat ve hastanemiz için yapacağımız çalışmalarla daha güzel bir sağlık hizmeti sunacağız.’’ Dedi.