Yozgat Şehir Hastanemizde İlk Kez Yapılan Laparoskopik Sürrenal Ameliyatı Başarıyla Gerçekleştirildi
02 Ağustos 2022

Genel Cerrahi Hekimimiz Op. Dr. İsmail KAMACI; ‘’Adrenal adenomlar (böbreküstü bezinin kitleleri), böbreküstü bezinin iyi huylu tümörleridir. Adrenal adenomlar, adrenal bezin en sık görülen kitle lezyonlarından olup görüntülemelerde sıklıkla rastlantısal olarak tespit edilirler. Genellikle küçüktürler nadiren boyutları 4 cm’yi geçebilir. Boyutu 6 cm ve üzerinde ise adrenal kitlenin malign olma olasığı %85’e çıkar.

Fonksiyonal adrenal adenomların tedavisi etkilenmiş olan adrenal bezin cerrahi olarak çıkartılmasıdır. Mümkünse Laparoskopik Adrenalektomi tercih edilmelidir. Adrenalden kaynaklanan 4 cm üstündeki MRG’de şüpheli görünüm veren tüm kitlelere adrenal kanser olasılığına karşı cerrahi tedavi yapılmalıdır.

Bizde hastamızda Laparoskopik Adrenalektomi yöntemini tercih ederek başarılı bir ameliyat gerçekleştirdik. Hastamızı 1-2 gün burada misafir edeceğiz. Taburcu olduktan sonrada düzenli aralıklarla kontrollerini sağlayacağız, geçmiş olsun.’’ dedi.

Yozgat Şehir Hastanesi olarak bizde hastamıza acil şifalar diler, Op. Dr. İsmail KAMACI ve emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.

İSMAİL KAMACI 1.JPG

İSMAİL KAMACI 2.JPG