KANSER İLE SAVAŞTA YENİ DÖNEM

KANSER İLE SAVAŞTA YENİ DÖNEM

KEMOTERAPİ 1.JPG

Yozgat Şehir Hastanemizde Kanserle Savaşta Yeni Bir Dönem: İmmünoterapi

İmmünoterapi tedavisi, vücudun kendi bağışıklık sisteminin kansere karşı savaşmasını sağlayan ilaçlardan oluşur. Bu ilaçlar bağışıklık sistemimizi aktif hale getirip çalıştırarak, kanser hücrelerinin tanınıp yok edilebilmesini sağlamaktadır.

Bu tedavi direkt olarak tümörün kendisini değil, bağışıklık sistemini hedef almaktadır. Bağışıklık sisteminin her insanın kendine özgü kanser hücresi popülasyonunu seçici bir şekilde tanımasına ve ortadan kaldırmasına yol açarlar.

Bağışıklık sisteminde uzun süreli bir "hafıza" oluştururlar, bu nedenle zaman içinde kanserin sürekli kontrolüne ve bu yolla da uzun süreli ve kalıcı tümör yanıtlarına ve sağ kalım oluşmasına neden olurlar.

İmmünoterapi yöntemi ile hastalarımızın yaşam kalitesi artmakta, kanserin metastaz yapma riskini azaltmakta ve yaşam süresini uzatmaktadır.

KEMOTERAPİ 2.JPG

Konu hakkında Tıbbi Onkoloji Uzmanımız Dr. Naziye AK ’’İmmunoterapi ile kanser tedavisinde yeni bir dönem başladı. Bu tedaviler ile standart kemoterapilere göre daha az yan etki ile daha iyi etkinlik gözlenebiliyor. İleri evre cilt kanseri, böbrek kanserleri, akciğer kanserlerinin çoğunluğunu oluşturan küçük hücreli dışı akciğer kanserinde bu tedavileri uygulayabiliyoruz. Hastanemizde de bu ilaçlar temin edildi ve hastalarımıza güvenle uygulanmaya başlandı.’’  diye konuştu.