Yozgat Şehir Hastanemizden Yine Bir İlk “Lazer ile Cilt Hastalığı Tedavisi”
30 Ocak 2022

• DERMATOLOJİ LAZER ODASI 02.JPG
  • DERMATOLOJİ LAZER ODASI 01.JPG
  • DERMATOLOJİ LAZER ODASI 03.JPG
  • DERMATOLOJİ LAZER ODASI 04.JPG

Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye Hekimimiz Uz. Dr. Orhan ŞEN hastanemizde uygulanmaya başlanan Lazerle Cilt Hastalığı Tedavisi ile ilgili kısa bir bilgilendirmede bulundu.

Son yıllarda lazerler, birçok cilt hastalığının tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır.

Lazerlerin dalga boyu, atım süresi ve hedef doku tarafından emilim özellikleri, hangi klinik durumlarda hangi tedavinin yapılabileceğini belirler.

Hastanemizde 585 nm Pulse dye lazer ve 1064 nm Nd:YAG lazer cihazı bulunmaktadır.

Hastanemizdeki Lazer cihazımızla uygun hastalarda derideki gül (rosacea) hastalığı, yüzeyel damarsal genişlemeleri, kılcal damar genişlemeleri, hemanjiomlar, yüzeyel varisler, spider anjiom gibi damarsal hastalıkları tedavi etmek mümkündür.

Verdiği bilgilerden dolayı Deri ve Zührevi Hastalıkları (Cildiye) Hekimimiz Uz. Dr. Orhan ŞEN’e teşekkür ederiz.