Genel Cerrahi Hekimimiz Op. Dr. Nesime İnci ERYILMAZ Hastanemizde Uygulanmaya Başlanan Lazerle Pilonidal Sinüs Ameliyatı Hakkında Bilgilendirmede Bulundu.
23 Ocak 2022

LAZER

Tıp alanında gelişmeler sonucunda lazer teşhis ve tedavide uzun zamandır kullanım alanımıza girmiştir. Son yıllarda genel cerrahi alanında özellikle proktolojik rahatsızlıklarda kullanımı artmaktadır.

Proktoloji yani kalın barsağın makata yakın son kısmı (rektum) ve makat bölgesini ilgilendiren rahatsızlıklara verilen genel addır. Bu rahatsızlıkları isimlendirecek olursak pilonidal sinüs (kıl dönmesi), hemoroid (basur-mayasıl), anal fissür (makat çatlağı) ve anal fistül sıralanabilir. Bu hastalıklarda uygun endikasyonlarda (kullanım alanı-gerekçe) lazer tedavisi günümüzde uygulanmaktadır.

Hastaların klasik cerrahiye göre daha az ağrı hissetmesi ya da ağrı hissetmemesi, cerrahi sonrası oluşan insizyon (yara izinin) minimal düzeyde olması, işlem süresinin oldukça kısa olması, yapılan işlem sonrası hastanede yatış ve takip süresinin kısa olması, kısa süre içinde iş hayatına ya da sosyal hayata dönüşe imkan tanıması lazer tedavisinin en belirgin avantajıdır.

Hastanemizin sunduğu imkanlar doğrultusunda uygun olan hastalarımızda biz de lazer tedavisi uygulamaktayız. En son lazer uyguladığımız pilonidal sinüs hastamızı ertesi gün taburcu ettik. Kontrollere gelen hastamız akıntısı olmadığını rahat bir nekahat dönemi geçirdiğini belirterek memnuniyetini dile getirdi.

Verdiği bilgilerden dolayı Genel Cerrahi Hekimimiz Op. Dr. Nesime İnci ERYILMAZ’a teşekkür ederiz.