Yozgat Şehir Hastanemizde Bölgesel Anestezi İle Minimal Virüs Teması Açısından Girişimsel Kardiyovaskuler Cerrahi İşlemler Devam Etmektedir.
09 Ocak 2022

• KARDİYOVASKÜLER 01.jpeg
  • KARDİYOVASKÜLER 02.jpeg
  • KARDİYOVASKÜLER 03.jpeg

Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanımız Op. Dr. Görkem YİĞİT yaptığı açıklamada;

"Covid döneminde en önemli klinik problemlerden biri derin ven trombozudur (DVT). Bacak ve karın içi toplardamarlarında pıhtı ile seyreden bu rahatsızlıkta, bacakta ani gelişen şişlik, ağrı, yürüme güçlüğü ve ısı artışı gelişmektedir. Her yaştan popülasyonu etkileyen bu rahatsızlığın ilaç ve girisimsel-cerrahi yöntemlerle tedavisi mümkündür. Hastanemizde kısa hastane yatış süresiyle derin ven trombozunun tedavisine yönelik girişimsel yöntemler başarıyla uygulanmaktadır.

32 ve 68 yaşındaki iki hastamız da, Covid geçirdikten sonra gelişen, sağ bacakta şişlik, kızarıklık, çap artışı, yürüme güçlüğü ve ağrı şikayetleriyle kalp ve damar cerrahisi polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkikler neticesinde her iki hastamıza da iliofemoral derin ven trombozu (DVT) tanısı koyduk. Karın içi ve bacak toplardamarlarında ciddi tıkanıklıkları mevcuttu. Bölgesel anestezi ile farmakomekanik trombektomi+ kateter aracılı tromboliz işlemlerini uygulayarak, hastalarımızın derin toplardamarlarında tam açıklık sağlayıp servis takibine aldık."dedi.

Hastamıza acil şifalar diler Kalp ve Damar Cerrahı Uzmanımız Op. Dr. Görkem YİĞİT ve ekibine teşekkür ederiz.