Yozgat Şehir Hastanemizde Bir Birim Daha Açılıyor “Uyku Laboratuvarı”.
12 Temmuz 2021

• UYKU LABORATUVARI 03.JPG
  • UYKU LABORATUVARI 01.JPG
  • UYKU LABORATUVARI 02.JPG

Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa KOZAN, Başhekim Yardımcımız Dr. İsmail ŞİMŞEK ile birlikte faaliyete geçirilmesi planlanan Uyku Laboratuvarını yerinde inceledi.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa KOZAN “Uyku halindeki bozukluklar, aşırı uyuma ya da hiç uyuyamama, uyku esnasında ortaya çıkan ve uyanıklık fonksiyonlarının bozulmasına sebep olan rahatsızlıklar ile uyku durumunu etkileyen diğer hastalıklar uyku tıbbının ana çalışma alanını oluşturmaktadır. 80'i aşkın farklı uyku ve uyanma problemi mevcuttur. Bu problemlerin hepsi insanın yaşam kalitesini bozararak olumsuz olarak etkilemekte ve birçok sağlık problemine zemin hazırlamaktadır. Yeni ünitemizin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte uyku bozukluklarının tedavisi hastanemiz bünyesinde yapılmaya çalışılacaktır." dedi.