Yozgat Şehir Hastanemizde Yine Bir İlk. “Nöronavigasyon Yöntemi” ile Beyin Tümörü Ameliyatı Gerçekleştirildi.
03 Haziran 2021

• BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYAT 04.jpeg
  • BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYAT 02.jpeg
  • BEYİN TÜMÖRÜ AMELİYAT 03.jpeg

Tüm dünyada beyin tümörü cerrahisinde en ileri yöntem olarak kullanılan nöronavigasyon yöntemi hastanemizde de kullanılmaya başlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Sol vücut yarısından felçlik ile tarafımıza başvuran ve yapılan tetkiklerinde beynin sağ tarafında vücudun sol tarafının kuvvetini kontrol eden alanda dev kitle saptanan hasta, hastanemizde Op. Dr. Celil GÖKÇEK tarafından “Nöronavigasyon Yöntemi”  ile ameliyat edilmiştir. Kitle tamamen çıkarılarak hastamızın ameliyattan sonra kuvvet kazanımı olmuş, yürümeye başlamıştır.

Nöronavigasyon Yöntemi; Cerrahi alanında tıbbi teknolojinin sunmuş olduğu en gelişmiş tekniklerden bir tanesi olan Nöronavigasyon sistemi, operasyonlar sırasında kitlelerin sınırlarının net bir şekilde belirlenmesine yardımcı olan ve bu sayede ameliyat başarısını önemli ölçüde artıran bir uygulamadır. Nöronavigasyon, tek başına bir ameliyat türü olmayıp beyin ameliyatlarında güvenlik ve konfor sağlayan, başarıyı artıran cerrahiye ek bir sistemdir. Bu sistem, tıpkı cep telefonlarında ve otomobillerde kullanılan navigasyon uygulamalarının yaptığı gibi hedefin yerinin belirlenmesini ve bu hedefe en az hasarla ve en kısa yoldan ulaşılabilmesini sağlar. Sadece yüksek teknoloji gerektiren tıbbi uygulamalar yapan sağlık kuruluşlarında mevcut olan sistem, bu teknik hakkında eğitim almış cerrahi dal uzmanları tarafından uygulanır. Milimetrik yanlışlıkların büyük olumsuzluklar doğurabildiği, hayati önem arz eden beyin ameliyatlarında Nöronavigasyon Tekniğinin kullanılması, tıbbi açıdan oldukça büyük kolaylık ve başarı sağlamaktadır.

Beyin ameliyatları, oldukça risklidir ve tümörün yerinin tam olarak saptanması çok önemlidir. Bu ameliyatlarda nöronavigasyon kullanımı hem beyin tümörü çıkarılırken sağlam dokuların zarar görmesinin önlenmesine hem de ameliyatın daha küçük bir cilt kesisinden yapılabilmesine ve tümöre daha hızlı bir şekilde ulaşılabilmesine imkan tanır. Nöronavigasyon sistemlerinin cerrahi operasyonlarda kullanılması, ameliyatlar esnasındaki hata paylarının en aza indirgenmesini sağlar.

Yozgat Şehir Hastanesi olarak hastamıza acil şifalar diler, “Nöronavigasyon Yöntemi” ile Beyin Tümörü Ameliyatı GerçekleştirenOp. Dr. Celil GÖKÇEK ve ekibine teşekkür ederiz.