Yozgat Şehir Hastanesinde İlk Kez Gerçekleştirilen Anevrizma Nedeniyle İliak Stent + İlaçlı Balon Uygulaması 82 Yaşındaki Erkek Hastamıza Başarıyla Yapıldı.
08 Şubat 2021

• ANEVRIZMA 03.jpeg
  • ANEVRIZMA 01.jpg
  • ANEVRIZMA 02.jpeg
  • ANEVRIZMA 04.jpeg

Yozgat Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen Anevrizma nedeniyle İliak Stent + İlaçlı Balon uygulaması 82 yaşındaki erkek hastamıza başarıyla yapıldı.

Op. Dr. Görkem YİĞİT yaptığı açıklamada; “Ölümcül durumlara yol açabilen karın ana damarı ve bacağı besleyen damarlardaki balonlaşmalar (abdominal, iliak aort anevrizmaları) oldukça önem arz eden ve Kalp Damar Cerrahisi branşını ilgilendiren hastalıklardır.

Sinsice ilerleyen, genellikle 65 yaş üzerinde, tansiyon hastalığı olan ve sigara içen bireylerde görülebilen bu hastalık, patladığında ölümcül bir tabloya yol açabilir. TKDCD (Türk Kalp ve Damar Cerrahisi Derneği), tüm yurt genelinde başlattığı “İçinizdeki Balon” adlı projesi ile bu konunun önemini vurgulamaktadır. Açık ameliyat ve kapalı yöntemlerle erken müdahale edilebildiğimiz bu önemli hastalık açısından, patlama noktasına gelmeden, Kalp ve Damar Cerrahisi polikliniklerine erken tetkik ve görüntüleme yöntemleri açısından başvurabilirsiniz.

82 yaşında erkek hastamız, poliklinik başvurusu sonrası karın içerisindeki bacak ana atardamarında 5 x 5 cm çapında balonlaşma tespit edildi. Yaşı ve ek hastalıklarından dolayı açık cerrahi ameliyatı kaldıracak durumda değildi. Patlama riskinden ötürü aynı gün içerisinde hastanın yatışı yapılarak, kapalı yöntem ile hastaya anestezi verilmeden anjiyografi ünitesinde İliak Stent + İlaçlı Balon uygulaması başarıyla yapıldı” dedi.

Servis izleminde ve işlem sonrası yapılan tetkik ve tahlillerinde problem yaşanmayan hastamız ertesi gün taburcu edildi.

Hastamıza acil şifalar diler, Yozgat Şehir Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen İliak Stent + İlaçlı Balon uygulamasını yapan hekimimiz Op.Dr. Görkem YİĞİT’e teşekkür ederiz.