Yozgat Şehir Hastanemizde Aşı Odaları Hazırlanıyor.
13 Ocak 2021

• 01.JPG
  • 02.JPG
  • 03.JPG
  • 04.JPG
  • 05.JPG

Başhekimiz Uzm. Dr. Mustafa KOZAN "Sağlık Bakanlığının genelgesinde, hastane yatak sayılarına göre bulundurulması gereken aşı odası sayısı belirtiliyor. Yatak sayısı 400-999 arası olan hastanelerde 20 aşı odası bulundurulması gerekiyor. Bizim hastanemiz de 400 yatağın üstünde olduğu için 20 aşı odası hazırladık."

Hangi grupların aşılanmasına başlanacağı basın, web sitesi vb. yollarla vatandaşları duyurulacaktır.

Sağlık Bakanımızın belirttiği gibi “Aşı uygulama odaları hastane bünyesinde kolay ulaşılan bir yerde ve geniş, ferah bekleme alanı oluştururduk. Vatandaşların odaya ulaşımında hastanenin girişinden itibaren yönlendirme levhaları ve yönlendirme elemanı ile ulaşım kolaylaştırdık. Aşı uygulaması yapılacak vatandaşlar hastanelere randevu alarak gelecek. Aşı odaları, poliklinik odalarından uzakta ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak hazırlandığını belirterek,  aşı uygulama alanlarında el antiseptiği erişilebilir bir yere yerleştirdik.”

"Hastalar gelmeden önce e-Nabız veya MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) 182 üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler. İster aile sağlığı merkezlerinden ister hastanemizden bu randevuyu alabilecekler."

"Randevusunu oluşturduktan sonra hastaneye gelenler, aşı odalarına teker teker alınarak muayene edilecek. Gelenlerin daha önceki hastalıklarına dair öyküsü, alerjisinin olup olmadığı, özellikle aşı bileşenine ait alerji öyküsünün olup olmadığı sorgulanacak. Ateşli bir hastalığının olup olmadığı, aşı olmasına engel bir durum olup olmadığı aydınlatılacak. Eğer aşı olması için bir engel yoksa aşılanacak."

Aşılananların en az 30 dakika hastanede kalması gerekiyor. "Olası bir yan etki durumunda müdahale edilmesi amacıyla aşı odalarının yanında müdahale odalarımız mevcuttur. Müdahale odalarında, acil durumda müdahale edilmesi için her türlü personelimiz ve ilaç bulundurulmaktadır."

Maske, mesafe ve temizlik kuralı ile alınan tedbirlere uyalım.

Tüm hastalarımıza acil şifalar dilerim.