Hastanemizde Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Meme Kanseri Karar Destek Sistemi Olan X-Eye Mammo Tanıtımı Yapıldı.
21 Ekim 2020

• IMG_6526.JPG
  • IMG_6531.JPG
  • IMG_6536.JPG
  • IMG_6532.JPG
  • IMG_6528.JPG

Modern tıbbın tüm imkânlarını kullanarak bölge halkına kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaçlayan ve ilklerin hastanesi olan Yozgat Şehir Hastanemiz bünyesinde Türkiye’nin İlk yerli ve milli meme kanseri karar destek sistemi olan “X-Eye Mammo” hizmet vermeye başladı.
Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa KOZAN  yaptığı açıklamada;
“Türkiye’nin İlk yerli ve milli meme kanseri karar destek sistemi olan X-Eye Mammo ile Mamografi görüntülerinde kitle ve mikro kalsifikasyonların tespitini ve iyi huylu / kötü olasılığını değerlendiren karar verme aşamasında başta radyoloji hekimlerimize olmak üzere bütün hekimlerimize Pacs sistemiyle Bilgisayar Destekli Tanı (BDT) ile kolaylık sağlamaktadır. Özellikle gözle görülemeyen 0.5 mm ile 1 mm arası anomalileri ve kitleleri algılayabilmekte erken ve doğru teşhiste büyük önem taşımaktadır.  Kitle ve kireçlenme ile kötü huylu kanser tespitinde yüksek başarı değerlerine sahip olan ürün % 99 duyarlılık değerinde çalışmaktadır.
Bilindiği üzere 1-31 Ekim dünyada Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak kabul edilmektedir. Yozgat Şehir Hastanemizde kadınlarımız için önemli bir hizmet olan X-Eye Mammo ile Meme Kanseri için erken ve doğru teşhisi hedeflemekteyiz. Kadınlarımızın da erken teşhis adına: 40-69 yaş aralığındaki kişilerin aksatmadan mamografi çektirmelerini önemle tavsiye etmekteyiz.
Son olarak da bu milli ve yerli hizmetin hastanemize ve Yozgat’ımıza ulaşmasında önemli paya sahip olan TURKCELL ve hastanemiz HBYS yazılım şirketi olan Akgün Yazılıma halkımız adına teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.