Hastanemizde Yoğun Bakım Sayımızı 90'a Çıkarttık.
04 Eylül 2020

• 1.jpeg
  • 2jpeg
  • 3.jpeg
 Yozgat Şehir Hastanemizde içinde bulunduğumuz yoğun pandemi sürecinde Koronavirüs Hastaları için 74 Yataklı Yoğun Bakım yatak sayımıza ihtiyaç dahilinde 2. Basamak Ek +16 Yoğun Bakım yatağı daha eklendi.
Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa KOZAN  yaptığı açıklamada; “Sağlık tesisimize başvuran hastalara her türlü sağlık hizmetini en iyi şekilde vermek sahip olduğumuz en büyük yükümlülüklerden birisi Dünyada ve Ülkemizde malum yoğun geçmekte olan bir pandemi süreci bulunmakta bu süreçte ihtiyaç olduğu için 74 olan Yoğun Bakım Yatak sayımıza koronavirüs hastaları için 2. basamak  Ek +16 adet daha yoğun bakım yatağı ekleyerek toplam Yoğun Bakım yatak sayımızı 90’a çıkardık.  Yeni açılan yoğun bakımımızda Koronavirüs salgını döneminde ülkemize kazandırılan   Arçelik, Biyovent, Aselsan ve Baykar mühendislerince  geliştirilen YERLİ ve MİLLİ solunum cihazlarını kullanılmaya başlamak nasip oldu. Böylesi tam donanımlı ve milli medikal cihazlarımızı hasta başlarında tedavi amacıyla kullanmak bizler için ayrı bir onur ve sevinç kaynağı oldu. Bu yerli solunum cihazları Biyovent’i  (ventilatör) hastanemize gönderimi için destek sağlayan başta Kamu Hastaneleri Genel Müdürü sayın hocam Prof. Dr. Hilmi ATASEVEN, İl Sağlık Müdürümüz Dr. Fatih ŞAHİN, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanımız Uzm. Dr. Cahit Bekir KAYHAN’a teşekkürlerimi sunuyorum.
Hastanemizde bu zorlu süreçte canla başla çalışan kendilerini Koronavirüsle savaşmaya adayan başta kendi personellerimiz olmak üzere tüm emek veren sağlık ordusu ve diğer kurum çalışanlarını da hizmetlerinden dolayı kutluyorum.”