22 Temmuz 2020

• Dil ve Konuşma Terapisi İçin Gelen Hastalarımız Görsel ve İşitsel Metaryellerle Verimli Şekilde Rehabilite Ediliyor..JPG
  • IMG_6137.JPG

Yozgat Şehir Hastanemiz'e Dil ve Konuşma Terapisi için gelen hastalarımız görsel işitsel metaryellerle daha kaliteli ve verimli şekilde rehabilite ediliyor.
Dil ve Konuşma Terapisi Nedir?
Dil ve Konuşma Terapisinde  konuşma sesi bozuklukları ,
kekemelik ve diğer akıcılık bozuklukları ,
dil ve konuşma gecikmesi, ses bozuklukları, afazi, yutma bozuklukları
dudak damak yarıklıklarına bağlı dil ve konuşma bozuklukları ,motor konuşma bozuklukları (Dizartri ve Apraksi),
travmatik beyin hasarına bağlı dil ve biliş sorunlarının değerlendirmesi, tanı koyulması, önlenmesi ve sağaltımı terapist tarafından yapılır.
Dil ve Konuşma Terapisinde ortam neden önemlidir?
Dil ve konuşma terapisinde ortam seansın kalitesini ciddi düzeyde etkiler
ortam için odanın sessizliği, sıcaklığı gibi faktörlerin etkisi kadar terapi için doğru seçilen materyallerin ortamda yer almasının önemi de büyüktür
özellikle çocuklarla etkili iletişim kurmak ve çocukların iletişim becerilerini edinmesini desteklerken işitsel-görsel destek terapi için gerekliliktir.
Hastanemizde dil ve konuşma terapisi hizmeti DKT Almila SOYLU tarafından sürdürülmektedir.
Kamu Özel Ortaklığı ile hizmet veren Yozgat Şehir Hastanemizde terapistimizin seanslarını Rönesans İşletme Hizmetleri ve Turkcell'in metaryal destekleriyle daha kaliteli yaparak halkımıza daha iyi ve verimli hizmet verebilmesi sağlamaktadır.