Yozgat Şehir Hastanemizde İnme Ünitesi Hizmete Açıldı.
29 Haziran 2020

Yozgat Şehir Hastanemizde Nöroloji Kliniğinde “İnme Ünitesi” hizmet vermeye başladı. İnme nedir?
İnme, damarsal neden dışında görünürde başka bir neden olmadan, ani gelişip, bölgesel veya tüm beyni ilgilendiren işlev bozukluğudur. Vücut fonksiyonlarında kalıcı hasarlara neden olabildiği gibi, ölümle de sonuçlanabilir. Dünyada kalp hastalığı ve kanserden sonra en sık ölüm, erişkin nüfusta en önemli sakatlık nedenidir.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Mustafa KOZAN yaptığı açıklamada ise, sağlık tesislerine başvuran hastalara her türlü sağlık hizmetini uzman hekim ve eğitimli hemşireler ile vermeyi ve hasta memnuniyetini en yükseğe çıkarmayı hedeflediklerini; felç geçiren hastalar için ilk 24 saatin çok önemli olduğunu İnme ünitesinin hizmete açılması ile birlikte Felçli hastalarımız başka yere gitmeye ihtiyaç duymayacak olup her türlü tedavileri hastanemizde yapılacaktır ” dedi.