Hastanemiz Merkezi Sterilizasyon Ünitesinde ilk pratik eğitimler tamamlandı.
13 Kasım 2018

• 5.jpg
  • 2.jpg
  • 6.jpg
  • 4.jpg
  • 3.jpg
  • 8.jpg
  • 7.jpg
  • 1.jpg

Sağlık Bakanlığı KTÜ Sterilizasyon Okulunca örnek sterilizasyon merkezi olarak değerlendirilen Yozgat Şehir Hastanesi Merkezi Sterilizasyon ünitemizde Sivas Numune ve Malatya Eğitim Araştırma Hastanelerinden gelen ilk grup kursiyerlerimiz pratik eğitimlerini tamamladılar.

Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve antisepsi ile ilgili bütün temel bilgilerin detaylı biçimde verildiği  5 – 9 Kasım tarihleri arasında 4 gün süren eğitimde;  sterilizasyonda temel kavramlar, tanımlar, Merkezi Sterilizasyon Ünitesi ile ilgili standartlar, enfeksiyon etkenleri, enfeksiyon kontrol önlemleri, çalışan güvenliği, cerrahi aletler ve özellikleri, steril malzemelerin depolanması ve raf ömürleri gibi tüm konularda teorik ve uygulamalı bilgiler verildi.

Hastane Başhekimi Opr. Dr. Aziz Ahmet Surel, Türkiye’de örnek gösterilen 14 sterilizasyon merkezinden birisi olduklarını, bunun için bir takım eğitimlerden ve denetimlerden geçtiklerini belirterek, şunları söyledi:

“KTÜ Sterilizasyon Okulu uygulama programı kapsamında eğitim aldık. Sağlık Bakanlığı onaylı Sertifikalı SDA (Sterilizasyon Dezenfeksiyon Antisepsi) eğitim programının ardından Bakanlığımız da Yozgat Şehir Hastanemizi eğitim yeri olarak yetkilendirdi ve biz de eğitimlerimize başladık ilk kursiyerlerimizin eğitimlerini tamamladık.”

Yozgat Şehir Hastanesinde sterilizasyon eğitimi gören kursiyerler Yozgat Şehir Hastanesinin hem ilk şehir hastanesi ve Yozgat Şehir Hastanesinin her yerde ilklerin yaşandığı hastane olarak adının geçtiğini ve çok merak ettikleri bir kurum olduğu, eğitim için de Yozgat Şehir Hastanesini tercih ettiklerini belirttiler. Son olarak da ilgilerinden ötürü başta Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Ahmet SUREL olmak üzere herkese teşekkürü borç bildiklerini belirttiler.