Türkiye’nin ilk şehir hastanesi Yozgat Şehir Hastanesi önemli eğitim programları düzenlemeye devam ediyor.
15 Ağustos 2018

• IMG_9009.JPG
  • IMG_9063.JPG
  • IMG_9120.JPG
  • IMG_9217.JPG
  • IMG_9349.JPG
  • IMG_9150.JPG
  • IMG_9467.JPG
  • IMG_9479.JPG

Yozgat Şehir Hastanesi ve Anadolu Lenfödem Derneği tarafından Yozgat Şehir Hastanesinde “Üst Ekstremite Lenfödem Rehabilitasyonu ve Robotik Rehabilitasyon” eğitim programı düzenlendi. Eğitimci olarak Prof. Dr. Pınar BORMAN, Prof. Dr. Figen AYHAN, Prof. Dr. Sibel ÖZBUDAK DEMİR, Doç. Dr. Tülay TEKDEMİR TİFTİK ; katılımcı olarak ise Mersin, Kırşehir, Adana, Çorum, Kırıkkale, Nevşehir illerinden ve Yozgat’ın ilçelerinden gelen Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanları, Fizyoterapistler Yozgat Şehir Hastanesi konferans salonunda hazır bulundular.
Hacettepe Üniversitesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Pınar Borman ve
Ankara Eğitim Araştırma Hastanesi FTR öğretim Üyesi Prof. Dr. Fikriye Figen Ayhan:
Lenfödem hastalığının önlenmesi, erken tanı ve etkin tedavilere ulaşmak için öncelikle sağlık profesyonellerinin bu konudaki bilgi ve görgülerinin artması gerekmektedir. Erken ve etkin tedavi yıllardır bu hastalıktan muzdarip olan hastaların yaşam kalitelerini artırmaktadır. Yozgat Şehir Hastanesinde fil hastalığının tanı, tedavi ve takibinin yapılması bu hastaların başka yerlere gitmek zorunda kalmadan yaşadıkları bölgede tanılarının konulup tedavi olmalarına olanak sağlamaktadır.
Ankara Fizik Tedavi Ve Rehabilitasyon Eğitim Ve Araştırma Hastanesi FTR Klinikleri Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Sibel Özbulak Demir ve Doç. Dr. Tülay Tekdemir Tiftik ise:
Robotik yürüme ünitesiyle hastalar erken dönemde yoğun ve hızlı rehabilitasyon programıyla günlük yaşam aktivitelerine daha hızlı dönmektedir. Yozgat Şehir Hastanesinde kullanılan robotik yürüme cihazı hem erişkin hem de çocuk hastaların bu anlamda tedavilerine erken dönemde imkan sağlamakta olduğunu belirttiler.

Eğitimci hocalarımıza ve katılımcılarımıza Yozgat Şehir Hastanesi ailesi olarak teşekkürü borç biliriz.