Yozgat Şehir Hastanesimiz Yoğun Bakım B salonu sorumlusu Emine ŞAHİN KARACA ve Yoğun Bakım Personelimiz Hacı ERŞEN atlatmış oldukları Koronavirüs hastalığı sürecini anlattılar.
05 Ocak 2021

• YOĞUN BAKIM 2.jpg
  • YOĞUN BAKIM 1.jpg
  • YOĞUN BAKIM 3.jpeg

Covid-19 hastalarına pandeminin başından bu yana en büyük destekçisi sağlık çalışanlarımız oldu. Yozgat Şehir Hastanesi Ailesi olarak hem yoğun bakım hem de servislerde tedavi gören Covid-19 hastalarının tüm ihtiyaçlarını karşılayıp, yanlarında olarak moral veriyoruz.

Covid-19 hastalarını iyileştirmek için mücadele eden sağlık çalışanlarımız, bir anlamda hastalarımızın refakatçiliğini de yapıyor. Özellikle yoğun bakımda kaldıkları süre boyunca hastaların kişisel bakımlarını yapan görevliler, psikolojik olarak da onlara destek oluyorlar.

Covid-19 yoğun bakım hemşiremiz Emine Şahin Karaca hastaların her zaman manevi yönden yanında olduklarını belirterek, "Hasta odalarına girdiğimizde her zaman hastaların ellerini tutup onlara duygusal anlamda destek olmaya çalışıyoruz.  Birebir kimleri aramak istiyorlar ailelerinden olsun çevrelerinden olsun konuşturarak onlara destek olmaya çalışıyoruz. Genelde Covid-19 aile popülasyonunda görülen bir hastalık olduğu için daha çok ailesini merak eden hastalarımız oluyor. 'Eşimden haber var mı?', 'Annemden, yakınından haber var mı?' gibi sorularla karşılaşıyoruz. Aile bireyiyle görüşmek isteyen hastalarımızı doktorların izni ile görüntülü görüşmesine olanak sağlıyoruz. Hastalarımızı psikolojik olarak yoğun bakım şartlarında tedavi sürecinde hazırlayarak onları rehabilite edici sözler kullanıyoruz. Buranın onlar için bir kurtuluş olduğunu açıklamaya çalışıyoruz. Bilinci açık hastalardan en çok aldığımız sorulardan bir tanesi 'Yoğun bakımdan ne zaman çıkabilirim?' oluyor. Biz onların her şeyiyle ilgilendiğimiz için baktığımızda acı çekip çekmediklerini; nefes alıp vermekte ne kadar zorlandıklarını onların bir bakışıyla da anlıyoruz. Hastanemize yatan bütün hastalarımızın bizlere aileleri tarafından emanet edildiğinin farkındayız onlar bizim sorumluluğumuza geçer geçmez ekip ruhuyla sanki bizim ailemizden biriymiş gibi muamele gösteriyoruz yoğun bakımdan iyileşip çıkan hastalarımızın sonradan bizi ziyarete gelmeleri bizleri çok mutlu ediyor." diyerek sözlerini tamamladı. Yozgat Şehir Hastanesi Ailesi olarak tüm hastalarımıza acil şifalar dileriz.