Hastanemizde Total Kol Sinir Tendon Tamiri ile Birlikte Radial Arter ve Ulnar Arterlere Bypass Operasyonu Gerçekleştirildi.
17 Kasım 2020

Yozgat Şehi̇r Hastanemi̇zde Kalp Damar Cerrahi̇si ve Ortopedi̇ ve Travmatoloji̇ heki̇mleri̇mi̇z tarafından, total kol sinir, tendon tamiri ile birlikte radi̇al arter ve ulnar arterlere bypass operasyonu gerçekleştirildi. Ameli̇yatı gerçekleşti̇ren heki̇mleri̇mi̇zden Op. Dr. Görkem YİĞİT'i̇n yaptığı açıklamada:

"20 yaşındaki̇ hastamız, kolda cam kesi̇si̇ nedeni̇yle hastanemize başvurdu; geli̇şi̇nde çok kan kaybetmi̇ş ve genel durumu kötüydü. Yapılan muayenede kolda 2 ana atardamar i̇le bi̇rli̇kte tüm si̇ni̇r ve tendonlarda kesi̇ler mevcuttu ve hasta aci̇len ameli̇yata alındı. Hastanın bacağından alınan kendi̇ damarıyla, 2 ana damarına (radi̇al arter ve ulnal arter) bypass i̇şlemi̇ yapılarak, eş zamanlı tüm si̇ni̇r ve tendon yapıları tekrar yeri̇ne diki̇ldi̇; devamında kol atele alınarak, hastamız servi̇s taki̇bi̇ne alındı. Bu i̇şlemle parmak hareketleri̇ ve beraberi̇nde koldaki̇ kan dolaşımı yeni̇den sağlanmış oldu. Yozgat Şehi̇r Hastanesi̇'nde i̇lk kez gerçekleşti̇ri̇len bu önemli̇ operasyonun, hastamızın da aynı zamanda genç olması sebebi̇yle başarılı geçmesi̇ bi̇zi̇m açımızdan oldukça sevi̇ndi̇ri̇ci̇ ve anlamlı oldu" dedi.

Hastanemiz Başhekimi Uzm. Dr. Mustafa KOZAN'ın yaptığı açıklamada ise "Hastanemizde ilk kez böyle bir ameliyat yapıldı ki bu hastanemiz için daha başlangıç ileriki süreçte hekim sayımızın artması ve pandeminin azalması ile bütün üstün teknolojik imkanlara sahip hastanemizde kalp damarlarını da değiştirilebileceğiz bypass ameliyatlarını hastanemizde yaparak hastalarımız' ın kalp ameliyatı için başka illere gitmelerini ve yıpranmalarını engellemiş olacağız. Böyle güzel ve ne yaptığını bilen ekiplerle çalışmak bizlere hem güveni artırmakta hem de bizlere gurur kaynağı oluşturmaktadır. Bizlere bu sevinçi yaşatan emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor hastalarımıza da geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Sağlıklı günler dilerim'' diyerek sözlerini tamamladı.