Hastanemizde İlk ERCP İşlemi Uygulandı.
25 Haziran 2020

Yozgat Şehir Hastanemizde İlk ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi) işlemi Genel Cerrahi Uzmanımız Doç. Dr. Mesut SİPAHİ tarafından gerçekleştirildi. ERCP işlemi nedir?

ERCP işlemi tanı ya da tedavi amacı ile uygulanabilen özel üretilmiş bir endoskop ile duodenum'a (onikiparmak barsağı) açılan safra yollarına yapılan müdahaledir.
Yozgat Şehir Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Mustafa KOZAN yaptığı açıklamada ise, sağlık tesislerine başvuran hastalara her türlü sağlık hizmetini vermeyi hedeflediklerini belirtti. ERCP ünitesinin kurulması ile birlikte çevre illere ERCP yaptırmak için sağlık tesislerinden il dışına yapılan sevklerin de büyük bir oranda azalacağını ve hastalarımız’ın kendi illerinde hastanemizde işlemlerini gerçekleştirebileceğini dile getiren KOZAN “ERCP ünitesinin ilimiz ve hepimiz için hayırlı olmasını dilerim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.