Yozgat Şehir Hastanemizde Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik Tedavisi Gerçekleştirildi.
13 Kasım 2020

• KİST HİDATİK 01.JPG
  • KİST HİDATİK 02.JPG
  • KİST HİDATİK 03.JPG
  • KİST HİDATİK 04.JPG
  • KİST HİDATİK 05.JPG
  • KİST HİDATİK 06.JPG

Yozgat Şehir Hastanesinde Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik Tedavisi Gerçekleştirildi.

Yozgat Şehir Hastanesi olarak Pandemi sürecinde cerrahi ihtiyacı olan hastalarımız için en uygun ve doğru şartlarda minimal invaziv girişim teknolojisinin desteği ile hizmet vermeye devam etmekteyiz.

Hastanemiz Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Emil HÜSEYİNOĞLU ve Radyoloji Uzmanlarımız Uzm. Dr. Ahmet TANYERİ, Uzm. Dr. Onur KARACİF’in ortak katılımı ile gerçekleştirilen Floroskopi eşliğinde Perkütan Karaciğer Kist Hidatik tedavisi ile hastamız sağlığına kavuşmuş bulunmaktadır.

Genel Cerrahi Uzmanımız Op. Dr. Emil HÜSEYİNOĞLU yaptığı açıklamada “Kistik Ekinokokkozis ülkemizde özellikle hayvanlarda çok yaygın olması nedeniyle önemli halk sağlığı sorunlarına neden olan ve ciddi ekonomik kayıplara yol açan zoonotik karakterli bir hastalıktır. Halk arasında kist hastalığı olarak bilinen bu hastalığın etkeni Echinococcus Granulosus adı verilen bir parazittir. Bu parazitin kaynağı sıklıkla köpeklerdir. Köpek dışkısı ile dış ortama atılan yumurtalar, çiğ tüketilen ve iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerden, kirli içme sularından insanlara, koyun, keçi, sığır, manda gibi otla beslenen hayvanlara da bulaşarak hastalık tablosuna sebep olur.  Kistler en sık karaciğer ve akciğerlerde görünürler.

Bu vakamızda olduğu gibi genç bireyde karaciğere yerleşen kistler meslek seçimi ve idamesinde engel teşkil edebilecek sonuçlar doğurabilir.  Zamanında ve etkin bir müdahale ile hastamızın sosyal hayatı ve meslek icrası konusunda sağlığına kavuşması ile birlikte engel kalmamıştır” dedi.

Radyoloji uzmanımız Uzm. Dr. Ahmet TANYERİ bu başarılı operasyon sonrası yaptığı açıklamada “Floroskopi klavuzluğunda Perkütan Karaciğer Kist Hidatik Tedavisinde hastayı uyutmaya gerek olmadan USG yardımıyla cilt uyuşturularak kistin içine iğne ile girildiğini belirtti. Floroskopi yardımıyla kistin özellikleri ayrıntılı şekilde anlaşıldıktan sonra kistin içerisinde canlı parazitleri öldüren ilaçlar verildiğini belirtti. Hastamızın ek işlemlere gerek olmadan tamamiyle iyileşebildiğini söyledi.

Özellikle bu vakamızda olduğu gibi genç ve bedensel aktivitenin yoğun olduğu meslek grubuna mensup bireylerin hem iyileşme sürecinin hızlı olması hem de fonksiyon kaybına sebep olmaması sebebi ile minimal invaziv tedavi yöntemleri başarı ile uygulanmaktadır. Yeni normal süreçte de eskiden olduğu gibi tanı ve tedavi yöntemlerimizle hastalarımıza hizmet vermekteyiz” dedi.