21 Eylül Dünya Alzheimer Günü ve Alzheimer Farkındalık Ayı Standı
21 Eylül 2023

Hastanemiz poliklinik katında “Alzheimer Farkındalık Standı” Açıldı

Hastanemize gelen vatandaşlara bilgilendirme ve açıklama yapıldı.

Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan yaptığı açıklamada; “21 Eylül, tüm dünyada Alzheimer Günü olarak anılmaktadır. Alzheimer hastalığı günlük yaşamsal aktivitelerde azalma ve bilişsel yeteneklerde bozulma ile karakterize nöropsikiyatrik, semptomların ve davranış değişikliklerinin eşlik ettiği bir hastalıktır. Bizlerde bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek ve farkındalık oluşturmak istiyoruz.” Dedi.

Gerentolog Ceren Kurnaz Şen; “Alzheimer şüphesiyle hastanemize gelen hastalarımızın testlerini yapıp hekimlerimizin uygun gördüğü ilaçlara başlıyoruz. Alzheimer ne kadar erken teşhis edilirse ilerlemesi o kadar yavaş oluyor. Bu da hem hasta için hem de yakınları için büyük bir önem içeriyor. 80 yaş üstü Alzheimer hastalarımızın takibini Yaşam Merkezimizde yapıyoruz. Aile bireylerini bilgilendirmede, destek sağlamada daima yanlarındayız.” Dedi.

Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan ve Gerentolog Ceren Kurnaz Şen’in açıklamalarından sonra etkinliğe katılan Başhekim Yardımcımız Dr. Mete Selvi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Elif Tinel, Gerentolog Ceren Kurnaz Şen ve Eğitim Birimi Hemşirelerimiz tarafından vatandaşlarımıza broşürler dağıtarak bilgilendirmede bulunuldu.

• ALZHEİMER STAND 1.JPG
  • ALZHEİMER STAND 2.JPG