Deprem Tatbikatı ve Afet Bilinci Eğitimi Verildi
17 Ağustos 2023

AFETLERE HAZIRLIKLI OLMALIYIZ

Yozgat Şehir Hastanemiz Konferans Salonunda personellerimize yönelik düzenlenen konferansta “Deprem Tatbikatı ve Afet Bilinci” hakkında eğitim verildi.

Yozgat Şehir Hastanemiz Sivil Savunma Birimi ve İSG Birimi tarafından sunumu yapılan konferansta personellerimize afetin ilk anından itibaren ne yapması gerektiği konusu üzerinde durulurken afet bilinci anlatıldı.

Konferansta, 24 yıl önce yaşanan 17 Ağustos Depremi ve 6 Şubat’ta 11 ilimizi etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremin analizi yapıldı.

Deprem anında ve sonrasında yapılan hatalar ve doğru yapılması gereken durumlar anlatıldığı konferansta ağustos ayı içerisinde hastanemizde yapılacak olan deprem tatbikatı üzerine de bilgiler verildi.

Yozgat Şehir Hastanesi Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan konuyla ilgili; "24 yıl önce yaşadığımız 17 Ağustos Depremi ve 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde büyük yıkım yaşadık. Öncelikle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaşanan bu depremlerin yıkıcı sonuçları ülkemizi yasa boğmuştur. Deprem, maalesef ülkemizin bir gerçeğidir. Bu gerçekle her an yüz yüze olduğumuzu unutmamalıyız. Biliyorsunuz ki hastaneler her afette hazırlıklı olması ve hizmetini sürdürmesi gereken en önemli kurumlardandır. Bizler de bunun bilincinde olarak yaşanabilecek deprem felaketi anında ve sonrasında her an hazır olmalıyız. Elbette öncelikle dileğimiz böylesine felaketlerin bir daha yaşanmaması. Bu ay içerisinde yapacağımız deprem tatbikatında yaşanabilecek felaketlere karşı hazırlıklarımızı kontrol edeceğiz.  Hastanemiz şehrimize ve ülkemize her türlü katkıyı sağlayabilmek için her an hazır olacağız." Dedi.

• ACİL AFET BİLİNCİ (1).jpeg
  • ACİL AFET BİLİNCİ (2).jpeg