Akılcı İlaç ve Antibiyotik Bilgilendirme Standı Kuruldu
13 Temmuz 2023

Akılcı İlaç ve Antibiyotik Bilgilendirme Standı Kuruldu

Yozgat Şehir Hastanemizde Başeczacı Furkan Erciyas, Eczacı Taip Öztürk ve Eğitim Hemşirelerimiz tarafından ‘Akılcı İlaç ve Antibiyotik’ kullanımı ile ilgili bilgilendirme standı kuruldu.

Yozgat Şehir Hastanemiz poliklinik girişlerinde açılan standı ziyaret eden Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan “Hekimler reçete yazmadıkça kendi kendine, ya da başkalarının önerisiyle ilaç kullanılmamalıdır.

Antibiyotikler, antiviraller, antifungaller, antiparaziterler uygunsuz ve gereksiz kullandıkça etkisini kaybeden ilaçlardır.

Gelecek nesiller için toplumumuzda bu bilinci oluşturmak hepimizin görevidir. İlaçlar sadece hekimin reçete ettiği durumlarda, eczacının danışmanlığında uygun miktar ve sürede kullanılmalıdır. Hekim reçete etmedikçe kendi kendine ya da yakınlarımızın önerisiyle kullanılmamalıdır. Antibiyotikler ağrı kesici, ateş düşürücü değildir ve her hastalığı tedavi edemez. Enfeksiyonlara karşı mücadelede, hijyen, sanitasyon, sağlık bakımı, el hijyeni gibi standart önlemleri içeren gerekli bütün enfeksiyon kontrol önlemlerinin uygulanmasının sağlanması, aşı ile önlenebilen hastalıklarda etkili bağışıklama programlarının yürütülmesi de önem arz etmektedir.” Dedi.

Gün boyu süren bilgilendirmelerde hasta ve hasta yakınları broşürlerle Akılcı ilaç ve antibiyotiklerin özellikleri anlatıldı.

• Akılcı İlaç ve Antibiyotik 1.JPG
  • Akılcı İlaç ve Antibiyotik 2.JPG