30 YILLIK ARANAN ŞİFA
02 Kasım 2023

30 YILLIK ARANAN ŞİFA

1994 yılında geçirdiği trafik kazasında sağ bacağı uyluk kemiği kırılan 67 yaşındaki hasta, uzun zaman bu hastalıkla yaşadı. Birçok şehirde hastanelere başvuran ve tedavi olmaya çalışan hastanın bacağı bir türlü iyileşmedi. Uyluk kemiğinde kaynamama durumu ortaya çıkarken, enfeksiyon sebebiyle rahatsızlığına bir türlü çözüm bulamadı.

Hastanemiz Ortopedi ve Travmatoloji hekimlerimizden Op. Dr. Hakan Başar’e randevu alarak rahatsızlığını anlattı yapılan tetkikler sonucunda başarılı bir ameliyat geçiren hasta sağlığına kavuştu.

Yapılan başarılı ameliyat sonrası Op. Dr. Hakan Başar şöyle konuştu:

“67 yaşında erkek hastamız, yaklaşık 30 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda uyluk kemiği kırığı nedeniyle çeşitli hastanelerde ve şehirlerde ameliyat oluyor. Çözüm bulamıyor. Yaklaşık 30 yıldır hastamız topallama, üzerine basamama, istenmeyen sağa sola bacağında gelişen şikayetlerle bize başvurdu. Bizde gerekli tahlil ve tetkikleri yaptıktan sonra psödoartroz dediğimiz kaynamama tanısıyla hastamıza ameliyat önerdik. Beraber çalıştığımız Mehmet Okan Hocamızla gerekli istişareleri yaptıktan sonra hastamızı ameliyat ettik.”

Bu tür vakaların ortopedinin zor vakalarından olduğunu söyleyen Op. Dr. Mehmet Okan Atahan ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu tür vakalarda aslında ortepedinin zor vakalarından, psödoartroz dediğimiz kaynamama vakaları çünkü ameliyat esnasında bizi neyin beklediğini bilemediğimiz durumlar bunlar. O yüzden bu tür vakalarda birlikte karar almak hem hasta adına hem de bize daha iyi oluyor.

Yozgat Şehir Hastanesinde kritik ameliyatların başarıyla yapıldığını ifade eden Başhekimimiz Uz. Dr. Mustafa Kozan ise konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Hastanemizde kritik ameliyatları yapabilecek teknik kapasiteye sahibiz. Her geçen gün hizmet kalitemizi yükseltmek için çalışıyoruz. Bu başarılı ameliyattan dolayı Hekimlerimiz Op. Dr. Hakan Başar ve Op. Dr. Mehmet Okan Atahan’a ayrıca teşekkür ediyorum.” Dedi.

ORTOPEDİ AMELİYAT.jpeg