Yozgat Şehir Hastanemiz Kemoterapi Ünitesinde Hedefe Yönelik Tedavi Uygulamaları Başarıyı Arttırıyor.
22 Eylül 2021

NAZİYE AK.jpg

Tıbbi Onkoloji Uzmanımız Dr. Naziye AK Yozgat Şehir Hastanemizde yapılan tetkikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Kanser hastalığı tedavisinde son dönemlerde hedefe yönelik tedavilerin önemi daha iyi anlaşıldı. Böylece yanlış kemoterapiden kaynaklanan istenmeyen etkilerden ve tedavi gecikmelerinden hastayı koruyabilmek mümkün olabilmektedir.

Standart kemoterapilerin yerine, kemoterapilerden daha az yan etki yapan ve daha etkin tedavi sonuçları sağlayan bu ilaçlar için hasta seçiminde patolojinin önemi büyüktür.

Hedef mutasyonların erken dönemde, hızlı ve doğru şekilde analiz edilmesi; hedefe yönelik (akıllı) ilaçlar için uygun hasta seçimi ve hastanın sağ kalım sürecini önceden öngörerek uygun tedavi düzenlenmesi için çok önemlidir.

Bu sebeple hastanemizde de hastalarımıza uygun tedavi seçeneklerini gecikmeden sunabilmek için hedeflenebilir mutasyon analizleri yapılmaya başlanmıştır.

Meme ve mide kanserinde CerbB2 IHC ve FISH,

Akciğer kanserinde EGFR PCR, Likit Biyopsi, ALK FISH, ROS-1 FISH,

Kolon kanserinde KRAS, NRAS, BRAF mutasyon analizleri,

Malign melanomda (cilt kanseri) BRAF muasyon testleri hastanemizde uygulanmaktadır. “