Yozgat Şehir Hastanemizde Sünnet Yapılmaktadır.
18 Haziran 2021

Yaz ayının gelmesiyle birlikte erkek çocuklar için sünnetin zamanı ve hangi koşullarda yapılması gerektiği anne babalar için önemli soru işaretleri arasında yer alıyor.

Yozgat Şehir Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanımız ve Üroloji Uzmanlarımız, sağlık için uygulanan basit bir cerrahi işlem olan sünnetin çocuğun tüm yaşamını etkileyebilecek önemli problemlere yol açabileceği konusunda ebeveynleri uyarıyor.

Sünnet işlemi, çocuk cerrahi uzmanları ve üroloji uzmanlarınca yapılmalıdır. Sünnet işleminin uygun olmayan koşullarda ve ehliyetsiz kişilere yaptırılması, çocuğun geleceğini karartabilecek hataların doğmasına neden olabilir. Hatalı sünnet, peniste kalıcı hasarlara ve cinsel fonksiyon bozukluklarına neden olarak çocuğun hayatını karartabilir! Kanama, enfeksiyon (örneğin sarılık), penis başı yaralanması, işeme deliği darlıkları, yetersiz sünnet, kistik oluşumlar, penis kaybı, his kaybı ve ereksiyon sorunları hatalı sünnetin olumsuz sonuçlarından birkaçıdır.