Yozgat Şehir Hastanesinde Bir Başarılı Operasyon Daha Yapıldı.
14 Haziran 2021

• Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulaması.jpeg
  • Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulaması 03.jpeg
  • Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulaması 04.jpeg
  • Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulaması 05.jpeg
  • Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulaması 02.jpeg

Ayak ve bacağında solukluk, soğukluk, morarma, yara ve gangren gibi şikâyetleri olan özellikle şeker hastalığı bulunan hastalarımızın bu şikâyetleri ihmal etmeden ve vakit kaybetmeden Kalp ve Damar Cerrahisi polikliniklerine başvurmaları oldukça önemlidir.

Ayak parmaklarında kangren ve şeker hastalığına bağlı yarası nedeniyle acil olarak kapalı yöntemle angiografiye aldığımız 76 yaşındaki hastamızın, tamamen tıkalı olan diz üstü atar damarını aterektomi (damar içi plağın traşlanması) ve ilaçlı balon angioplasti yöntemleriyle tamamen yeniden açık hale getirdik. Diz altı daralmış damarlarına da benzeri işlemleri uyguladık. Böylelikle risk altındaki ayağın beslenmesini yeniden artırmış olduk.

Hastamıza acil şifalar diler, Yozgat Şehir Hastanesinde gerçekleştirilen Lezyona İlaç Kaplı Balon Uygulamasını yapan hekimimiz Op. Dr. Görkem YİĞİT’e ve ekibine teşekkür ederiz.