Ziyaretçi Kuralları
23 Mart 2023

Hastanelerimiz insanlar için en önemli devlet kurumlarından biridir. Hastalarımıza en iyi şekilde hizmet verebilmemiz için sizlere de önemli görevler düşmektedir. Siz hasta yakınlarının bu bilinçle hareket etmenizi önemle rica eder bize yardımcı olduğunuz için teşekkür ederiz.

  • Güvenlik çalışanlarımız bu kuralları uygulamak zorundadır. Lütfen yardımcı olunuz.
  • Hastanın ihtiyaçları ve olası tıbbi değişikliklerden haberdar olabilmeniz için bir hasta yakını ihtiyaç duyulduğunda yoğun bakım personelimiz nezaretinde içeri alınabilecektir.
  • Hastanız ve kendi sağlığınız için lütfen görevli personel tarafından size verilen koruyucu ekipmanı giyerek içeri giriniz.
  • Hastanızın sağlık durumu hakkında saat 12:00 den sonra sorumlu hekiminizden bilgi alabilirsiniz.
  • Yoğun bakımda işlerin aksamaması için yoğun bakım personeli gerekmedikçe rahatsız edilmemelidir.
  • Olağanüstü durumlarda siz hasta yakınlarına ulaşabilmemiz için görevli personele lütfen telefon numaranızı bırakınız. Telefonla sürekli ulaşılabilir durumda olunuz.
  • Hastanın kullandığı ilaçları varsa doktorunu bilgilendirmeli, kıymetli eşyalarını yanında bulundurmamalısınız.
  • Hastane görevlileri dışında tanımadığınız ve güvenmediğiniz insanlardan yardım istememelisiniz.
  • Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için servis koridorlarında yüksek sesle konuşulmaması, gürültü yapılmaması şarttır.
  • 10 yaşından küçük çocukların vücut direnci büyüklerden daha zayıf olduğundan hasta ziyaretlerine getirilmeleri çocuklarımızın sağlığı için zararlıdır. Bu nedenle çocuk ziyaretçi getirilmemesi rica olunur.


YOĞUN BAKIM HASTA ZİYARET KURALLARI

Yoğun bakım üniteleri özel bakım gerektiren hastaların yattığı bölümlerdir. Ziyaretçi sayısının ve süresinin kısıtlanması hastalarımızın iyiliği için çok önemlidir. Sağlık personelimiz sizlerden bu kurallara uymanızı istediğinde hassasiyet göstermenizi önemle rica eder, ilgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

 Mesai saatleri içindeki ziyaretler her gün öğlen 11.00/12.00 arası olup, bu saatler dışında ziyaretçi alınmaz.
 Lütfen ısrar etmeyiniz. Olağanüstü durumlarda hekim onayı ile kısa süreli mümkündür.
 Hastanın birinci dereceden yakınlarından birinin ziyaretine izin verilir.
 T.C. Sağlık Bakanlığı izolasyon rehberi ve CDC (Amerikan Ulusal Hastalık Merkezi) verileri doğrultusunda ünitemizde hasta yakınlarının ziyaretleri sırasında enfeksiyon riskinin önlenmesi için, ziyaretçi olan hasta yakınına galoş giyilmesine gerek yoktur.
 Yoğun bakım servise girişte (sağlık çalışanı, ziyaretçi v.b) mutlaka el hijyeni sağlanmalıdır. Girişte alkollü el antiseptiğini mutlaka kullanınız.
 Hastanın ihtiyaçları ve olası tıbbi değişikliklerden haberdar olabilmeniz için bir hasta yakını ihtiyaç doğrultusunda yoğun bakım personelimiz nezaretinde içeri alınabilecektir.
 Ziyaret esnasında hasta yataklarına oturulmamalı ve yüksek sesle konuşup diğer hastalar rahatsız edilmemelidir. Ziyaret sırasında hasta mahremiyetine saygı gösterilmelidir. Mahremiyeti koruyacak önlemler alınmalıdır. Hastaların durumu uygun değilse odaya girmek konusunda ısrar etmeyiniz.
 Hastaya ait tıbbi cihazlara dokunmayınız..
 Gece ziyaret yasaktır. Hastane güvenliği olumsuz yönde etkilenir. Uyuyan hastalar rahatsız olur. Hasta hakları ihlal edilir.
 A Bulaşıcı hastalığı olanlar veya bulaşıcı hastalığı olan bir kişi ile yakın temasta ettiği bilinenler, ateş, hapşırma, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük gibi üst solunum yolu enfeksiyonunu destekleyen belirtileri olan, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmezler.
 Toplumda salgın durumlarında, hastane idaresi tarafından ziyaretçi kısıtlaması yapılabilir.
 10 (on) yaşın altındaki çocuklar, kişisel koruyucu malzemelerin kullanımı konusunda zorlanabilecekleri için, çok özel durumlar dışında ziyaretçi olarak kabul edilmez. Olağanüstü bir durumda birim sorumlusu tarafından ziyaretler yasaklanabilir veya ziyaret saatlerinde değişiklik yapılabilir.
 Hasta ziyaretine gelirken dışarıdan yiyecek, içecek, canlı ve yapay çiçek getirilmesi yasaktır.
 Acil durumlarda hasta yakını yoğun bakımdan daha erken çıkarılabilir.
 Yoğun bakımda işlerin aksamaması için yoğun bakım personeli gerekmedikçe rahatsız edilmemelidir.
 Güvenlik çalışanlarımız bu kuralları uygulamak zorundadır. Lütfen yardımcı olunuz.

GİRİŞ ÇIKIŞ KURALLARI
 Yoğun Bakım Ünitesine giren ziyaretçiler, girişte el hijyeni sağlamalı el antiseptiği kullanmalıdır.
 Ziyaretçiler kendi hastası dışında başka hastalara ve hasta bakım malzemelerine temas etmemelidir.
 Bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların yakınları tarafından ziyaretine doktor karar verir. Uygun
bulunmadığında bu hastalar için ziyaretçi kabul edilmez.
 Hastanız ve kendi sağlığınız için lütfen görevli personel tarafından size verilen koruyucu ekipmanı giyerek
içeri giriniz.
 Ziyaretçiler, izolasyon önlemlerinin alındığı hastaların bulunduğu alanlara girerken enfeksiyon kontrol komitesince belirlenen izolasyon kurallarına mutlaka uymalıdır.
 Yoğun bakım ünitelerinde cep telefonu, video, kamera gibi araçlarla görüntü alınmasına izin verilmez

YENİDOĞAN YOĞUN BAKIM HASTA ZİYARET- GİRİŞ ÇIKIŞ KURALLARI

Yenidoğan ünitemizin bebeklerimize ve sizlere kaliteli hizmet verebilmesi için yaptığı uygulamalar aşağıda anlatılmaktadır. Sağlık personelimiz sizlerden bu kurallara uymanızı istediğinde hassasiyet göstermenizi önemle rica eder, ilgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

 Bebeğinizin durumu ile ilgili bilgi alışverişinin sağlıklı olması için sadece görevli doktordan bilgi alınız.
 T.C. Sağlık Bakanlığı izolasyon rehberi ve CDC ( Amerikan Ulusal Hastalık Merkezi) verileri doğrultusunda ünitemizde hasta yakınlarının ziyaretleri sırasında enfeksiyon riskinin önlenmesi için, ziyaretçi olan hasta yakınına galoş giyilmesine gerek yoktur. Bebeği kucağına alacak ziyaretçilerin önlük giyilmesi gereklidir. Ayrıca bebeği besleyen veya bakım veren kişinin kusmuk kan veya diğer enfeksiyöz vücut çıkartılarının bulaşından korunması için önlük(tercihen su geçirmez) giymesi önerilir. Kirlenen önlük değiştirilmelidir. Gözle görülür kirlenme yoksa bile hastadan hastaya önlük değiştirilmesi gerekmektedir. Enfeksiyon önlemi olarak ailelerin yeni doğan ünitesine girişte sadece ellerini yıkaması konusunda titiz davranmaları gerekli olup, bu kurallara uyulup uyulmadığı kapalı devre kamera sistemi ile denetlenmektedir.
 Ziyaret saati her gün 13:30 ile 14:30 saatleri ve akşam 19:00 ile 20:00 arasıdır. Ziyarete anne, baba refakatinde 3(üç) yaş ve üzeri kardeşlerin ziyaretine izin verilebilir. Bölümlerde herhangi bir tıbbi müdahale olduğu durumlarda ziyarete ara verilebilmektedir. Ziyaret saati dışında aileler bölüme alınmamaktadır.
 Üniteye yeni yatışı yapılan bebeklerin aileleri, tedaviye onay almak amacıyla ziyaret saatleri dışında da kabul edilmektedir.
 Ziyaret esnasında yüksek sesle konuşmamaya özen gösteriniz. Bebeğe ait tıbbi cihazlara dokunmayınız.
 Genel durumu uygun olan bebeklerin anneleri doktor tarafından önerildiği şekilde beslenme saatlerinde üniteye gelerek bebeklerini emzirebilirler.
 Telefonla bilgi yalnızca anne babaya verilmektedir. Herhangi bir sorunda Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi doktorundan veya Sorumlu Hemşireden bilgi alabilirsiniz.
 Gece ziyaret yasaktır.
 Bulaşıcı hastalığı olanlar veya bulaşıcı hastalığı olan bir kişi ile yakın temasta ettiği bilinenler, ateş, hapşırma, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük gibi üst solunum yolu enfeksiyonunu destekleyen belirtileri olan, ishal, kusma ve enfeksiyöz dermatiti olan kişiler ziyaretçi olarak kabul edilmezler.
 Toplumda salgın durumlarında, hastane idaresi tarafından ziyaretçi kısıtlaması yapılabilir.
 10 (on) yaşın altındaki çocuklar, kişisel koruyucu malzemelerin kullanımı konusunda zorlanabilecekleri için, çok özel durumlar dışında ziyaretçi olarak kabul edilmez.
 Üç yaş üzerindeki kardeş çocuklar bir seferde en fazla iki kardeş olmak üzere anne veya babadan en az birinin refakatinde her gün ve/veya belirlenen günlerde hastane yönetimi tarafından belirlenmiş bir saatte 15 dakikayı geçmeyecek şekilde ziyarette bulunabilirler. Ziyaretçi çocukta ateş, boğaz ağrısı, burun akıntısı, öksürük, döküntü ve ishal gibi herhangi bir belirti ve bulgu bulunmamalıdır. Aşı takvimine uygun tam aşılanmış olmalıdır. Son 4 hafta içinde geçirilmiş döküntülü bir hastalık öyküsü olmamalıdır. Ziyaretçi çocukların girişte elini yıkadıktan sonra üniteye girmesine izin verilir. Ziyaret sırasında kardeşlerin bebeğe dokunma, öpme gibi fiziksel temasına izin verilmez. Ziyaretçi çocuklar ünite içinde yalnız bırakılmaz ve refakatçi eşliğinde ziyaret ederler. Olağanüstü bir durumda birim sorumlusu tarafından ziyaretler yasaklanabilir veya ziyaret saatlerinde değişiklik yapılabilir.
 Hasta ziyaretine gelirken dışarıdan yiyecek, içecek, canlı ve yapay çiçek getirilmesi yasaktır.
 Acil durumlarda hasta yakını yenidoğan yoğun bakımdan daha erken çıkarılabilir.
 Güvenlik çalışanlarımız bu kuralları uygulamak zorundadır. Lütfen yardımcı olunuz.
 Ziyaretçiler kendi hastası dışında başka hastalara ve hasta bakım malzemelerine temas etmemelidir.
 Bağışıklık sistemi baskılanmış hastaların yakınları tarafından ziyaretine doktor karar verir. Uygun bulunmadığında bu hastalar için ziyaretçi kabul edilmez.
 Hastanız ve kendi sağlığınız için lütfen görevli personel tarafından size verilen koruyucu ekipmanı giyerek içeri giriniz.
 Çoğul dirençli mikroorganizma sıklığının yoğun olduğu durumlarda, enfeksiyon kontrol komitesince eldiven, önlük ve maske kullanımıyla ilgili kurallar yeniden düzenlenebilir.
 İzolasyondaki hastayı ziyaret edecek ziyaretçiler yoğun bakım hemşiresinin bilgilendirdiği şekilde izolasyon kurallarına uymalı ve uygun kişisel koruyucu ekipmanı kullanmalıdır.
 Yoğun bakım ünitelerinde cep telefonu, video, kamere gibi araçlarla görüntü alınmasına izin verilmez.